Thermo grafisch onderzoek:

Door middel van thermografisch onderzoek kunnen wij precies in kaart brengen waar een gebouw warmte verliest. Op basis van deze informatie kan een gebouw vervolgens optimaal worden geïsoleerd en grote kieren verholpen worden.  

Met een warmtebeeldcamera kunnen wij een goed beeld krijgen van slecht geplaatste isolatie of in het geheel niet geplaatste isolatie. Bouwdelen welke niet goed geïsoleerd zijn, zijn immers duidelijk zichtbaar op het camerabeeld. Ook koudebruggen zijn op deze manier vrij eenvoudig op te sporen. Met behulp van de camerabeelden kunnen wij gericht maatregelen nemen om energieverliezen te minimaliseren waardoor de energieprestatie van de woning sterk zal verbeteren. Door het verhelpen van luchtlekken bij zolders, doorvoeren, aansluitingen van ramen en deuren, schoorstenen en ventilatieopeningen kun je op termijn al snel tot wel 25% op je energierekening besparen!

Een groot nadeel van ons thermografische onderzoek is dat deze niet het hele jaar door uitgevoerd kan worden. Dit heeft er alles mee te maken dat de binnentemperatuur van u gebouw minimaal 10 graden hoger moet zijn dat de buitentemperatuur! Bij een lager verschil in temperatuur zullen de uitkomsten van het onderzoek namelijk niet betrouwbaar zijn. Daarnaast is het bij zware regenval of sneeuw ook niet mogelijk zijn om een thermografisch onderzoek uit te voeren, omdat de schil van een gebouw dan te koud is om daar betrouwbare conclusies uit te kunnen trekken.

Plan daarom op tijd een thermografisch onderzoek bij ons in, zodat wij u deze winter nog kunnen helpen aan een duurzamere woon/werk omgeving!

 

Aanvragen van een dienst

Vul dit formulier in en we zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden.